Voorzetramen

Is dubbel glas geen optie voor in uw kozijnen, maar wilt u toch een goede isolatie? Dan zijn voorzetramen een geod alternatief.

Een voorzetraam is een extra ruit die voor of achter uw huidige raam wordt gemonteerd. Dit wordt gezien als een goedkoop alternatief voor dubbel glas. Ook wanneer dubbel glas niet kan worden toegepast in uw woning, door bijvoorbeeld omhoogschuivende ramen of omdat het een monumentaal of historisch pand is, is een voorzetraam een uitstekend alternatief. Voor het plaatsen van een voorzetraam zijn namelijk geen aanpassingen nodig aan uw kozijn of raam. De meeste mensen kiezen voor een voorzetraam bij enkel glas omdat hiervan de isolatie minimaal is. Door middel van een rubberen afdichting wordt warmte en geluid uitstekend geïsoleerd met een voorzetraam. Voorzetramen hebben meestal een kunststof of aluminium profiel en zijn verkrijgbaar in vrijwel alle RAL-kleuren

Doordat het voorzetraam een stukje van de enkele beglazing wordt geplaatst, ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen de 2 glasplaten. Dit is vergelijkbaar met de werking van dubbel glas. Een voorzetraam verbetert de warmte- en geluidsisolatie. Er gaat dus minder warmte uit huis verloren en er komt minder lawaai naar binnen. Met voorzetramen kunt u tot 50% warmteverlies realiseren.

     
     
     

Voor optimale isolatie en besparing op verwarmingskosten overweeg dan ook HR++ glas. HR++ beglazing (hoogrendements-beglazing) is isolerend dubbel glas met een zeer goede isolatiewaarde. Dit komt doordat op één zijde van het glas een onzichtbare zonwerende coating is aangebracht. Daarnaast is de ruimte tussen de 2 glasplaten opgevuld met edelgas in plaats van gewone lucht. In enkele gevallen moeten uw kozijnen voor HR++ glas wel aangepast worden. Bij voorzetramen bespaart u op deze kosten, omdat ze direct geplaatst kunnen worden echter bespaart u met voorzetramen wel minder op jaarbasis ten opzichte van HR++ glas.

Voorzetramen worden altijd aan de buitenzijde van het pand geplaatst. Achterzetramen komen altijd aan de binnenzijde. Beide oplossingen worden op de bestaande kozijnen geplaatst, dus er komt geen hak- en breekwerk bij kijken. En voor- en achterzetramen zijn technisch gezien volledig gelijkwaardig. Er is dus geen verschil van kwaliteit of functie – de isolatie is in beide gevallen hetzelfde. Wel is het zo dat achterzetramen beter geschikt zijn voor monumenten, omdat ze het aanzicht niet aantasten.


Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om samen met ons te kijken naar een goede oplossing voor uw voorzetramen..

Print article