Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in een zijde van het glas gedrukt. Vrijwel elke soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.

Figuurglas kan eenvoudig worden omschreven als beglazing waarin een reliëf is verwerkt dat een dubbele functie biedt. Enerzijds wordt namelijk de doorkijk enorm beperkt en anderzijds is er sprake van een originele uitstraling. 

Figuurglas kan door de uitgebreide soorten reliëf perfect bij ieder interieuw of stijl gebruikt worden en is voor uiteenlopende doeleinden geschikt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om figuurglas toe te passen in voordeuren waar de doorkijk beperkt dient te worden en tevens een decoratief element gewenst is. Dit type beglazing wordt verder vaak toegepast als scheidingswand, in bovenlichten en in of boven binnendeuren. Figuurglas is in verschillende dikten leverbaar. Bij toepassing in een voordeur kan bijvoorbeeld voor een grotere dikte worden gekozen als bij toepassing binnenshuis.


Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maatwerk.

Print article